drs. Crip Theeuwes

 eigenaar / senior producer & engineer / musicoloog / docent productie

Crip TheeuwesWerkzaam in zijn eigen Volver Studio heeft producer drs. Crip Theeuwes in de afgelopen vijfentwintig jaar zijn muzikale kennis weten te verfijnen. Door zijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, en door zijn jarenlange ervaring als songwriter/arrangeur, heeft hij een helder idee over productie en sound. Zijn benadering en werkwijze is geheel uniek. Hij werkte onder andere met Sanne Hans (Miss Montreal), Judith Jobse, Bertolf, Dewi en Laura Jansen om slechts enkelen te noemen.

Theeuwes is vooral een traditioneel producer waarin het werken aan artistiek hoogwaardige producties van anderen centraal staat. Het is zijn talent om dat wat bijzonder is aan een artiest uit te vergroten. Als geen ander weet hij tot de essentie van een performance, sound of liedje te komen. Deze gave staat centraal in zijn producerschap.

Naast dit werk, profileert hij zich op verschillende niveau’s als organisator van evenementen, waaronder The Volver Sessions en zijn succesvolle Volver Live avonden. Bovendien is hij eigenaar en bedenker van Volver Sound Academy; een twee-jarige opleiding tot producer/engineer.

container_line

Jasper Zuidervaart

senior producer / sound-engineer/ docent productie

Jasper ZuidervaartJasper Zuidervaart is producer, engineer en muzikant. Hij start zijn muzikale carrière als drummer, maar raakt al snel breder geinteresseerd. Vanuit zijn fascinatie voor sound en arrangement gaat hij aan de slag met het opnemen van muziek en verbreedt hij zijn muzikale mogelijkheden door ook andere instrumenten te gaan bespelen. Na een stage bij Studio Ochtendhond (nu Volver Studio) start Jasper in 2006 zijn loopbaan als producer. In 2010 rondt hij een opleiding aan het Conservatorium in Rotterdam af.

Hij werkt onder andere aan producties van Chef’Special, Winne, Tessa Douwstra (Orlando, Wooden Saints), Caruso en Joep Berkenbosch (The Voice of Holland). Daarnaast blijft hij actief als muzikant. Zo speelt hij bij de band Moonpilot (3FM Serious Talent) en doet hij veel sessiewerk in de studio.

De platen waaraan hij werkt blijven niet zonder succes: zo wint het album ‘Winne Zonder Strijd’ de State Award voor beste album, krijgt de plaat ‘Control’ van zijn eigen band Moonpilot de Haagse Popprijs voor beste album en zorgt het debuutalbum van Chef’Special, ‘One For The Mrs.’ voor hun definitieve doorbraak bij zenders als 3FM en een plaats als huisband van de Wereld Draait Door.

Inmiddels heeft hij een eigen overdub- en mixstudio in Rotterdam en heeft hij zich als docent verbonden aan de Volver Sound Academy.

container_line

Rick Snel

senior electronic producer / beat programmer

Rick SnelRick Snel is een veelzijdig muzikant. Hij heeft zijn eigen band; ‘de Rick Snel Experience’ waarin hij samenwerkt met diverse gastmuzikanten. Daarnaast is hij producer, mix-engineer, drummer én sounddesigner.

Rick heeft diverse trance-releases op zijn naam staan. Eén daarvan is verschenen op een compilatie van Armin van Buuren. In 2012 heeft hij samen met zangeres Judith Jobse onder de naam Déva Dyne een pop/rock album geschreven. Dit album is opgenomen, geproduceerd en gemixt met Crip Theeuwes in Volver Studio. Hij brengt geregeld techno releases uit onder de naam ‘Dry Clothes Techno Sessions’.

Rick is sterk in sound-design en het programmeren van beats met behulp van synths en computer. Met dit talent weet hij menig band of artiest te ondersteunen in het realiseren ven een moderne productie. Het creëren van sound en sfeer zijn de sterkste pijlers van zijn werk. Daarnaast is hij een prima coach en muzikaal begeleider.

Rick heeft samengewerkt met onder andere gitarist Evert Zeevalkink (The New Shining), bassist Kristoffer Gildenlow (ex Pain of Salvation), zangeres Judith Jobse, toetsenist Remko Kühne (Alan Clark), violiste en zangeres Anne Bakker, zangeres Martine Bond en producer/ mix-engineer Alan Branch.

container_line

Jonathan Slobbe                

junior producer / sound-engineer

1383291_584893818234778_418481231_nMijn naam is Jonathan Slobbe en ik werk als freelance producer, sound-engineer en live mixer. Mijn liefde voor muziek werd aangewakkerd bij het leren bespelen van instrumenten en het musiceren in verschillende bands. Tegelijkertijd ontwikkelde ik als muzikant een voornaam gevoel voor alle facetten van muziek, een eigenschap die ik nu feilloos weet in te zetten bij mijn werk. Gedurende mijn opleiding bij Volver Studio in Tilburg heb ik me de fijne kneepjes van het vak eigen kunnen maken. Ik kan gemakkelijk herkennen wat een compositie nodig heeft en, waar nodig, hulp bieden bij het muzikale traject van schrijven tot opnemen. Vanwege mijn brede muzieksmaak ben ik in staat veel verschillende muziekstijlen te produceren. Ik vind het ook geweldig om nieuwe muziek te ‘ontdekken’, en haar sound vervolgens te analyseren. Bovendien helpt mijn scherpe gehoor me bij het maken van doelgerichte keuzes, waardoor ik prima onder tijdsdruk kan werken en dus ook inzetbaar ben voor projecten met een kleiner budget.

container_line

Francis van Dijke

junior producer / sound-engineer

Francis van DijkeOmringt door muzikale ouders koos Francis ervoor drums te gaan spelen en later synthesizer. Zijn liefde voor produceren is ontstaan door zijn fascinatie voor klank. Al vanaf jonge leeftijd stelde hij zichzelf de vraag waarom muziek klinkt zoals het doet. De kiem voor een leven als producer is gelegd.

Francis van Dijke is een producer en sound-engineer met een muzikale achtergrond. Hij is recent met lof afgestudeerd aan Volver Sound Academy. Een twee jarige praktijk opleiding gericht op het artistiek inhoudelijk begeleiden van artiesten en bands. Hij weet dat wat hij hier geleerd heeft te combineren met zijn ervaringen als muzikant in een band. Hij is dan ook sterk in het benaderen van het opnameproces vanuit meerdere invalshoeken.

Als persoon is Francis een teamspeler die het beste uit een productie wil halen. Hij is toegewijd en muzikaal breed ontwikkelt. Van Dijke is prima in staat om zijn ideeën over sound dienstbaar te maken aan song en artiest.